tisdag 6 september 2011

I'm living the good life - L.A part 1

Ojoj vart ska vi börja? Jo i Lördagsmorse kl 5am steg vi upp från Lindas säng och gjorde oss iordning till 5.30am då Fanny & Hanna hämtade upp off för att sen åka vidare till flygplatsen! Trötta och spända på hur resan skulle bli!

Flygresan gick bra och när vi landade 8.45am (lokal tid) i LA så tittade vi oss runt för att se vad vi skulle hitta på på resan! Vi började med att ta oss till vårat Hostel där vi skulle bo (Banana Bungalows) - Shuttlen tog oss dit smärtfritt ochnär vi kom dit va incheckning kl 2 och efter så vi lämnade resväskorna och började våran sightseeing direkt.. Vi köpte oss en biljett för 2 dygn där det fanns olika bussar att ta, vi började med den som va närmast oss, Hollywood! Detta va en Hop on Hop of buss vilket var faktastiskt bra! Vi hoppade av vid Walk of Fame och traskade frammåt! Hittade några goa stjärnor på vägen mot Chines Theater  och centrum av Hollywood.. Visste ni att för att få en stjärna på Walk of Fame måste du
Nr 1: Va en artist av Film,Musik, Radio, TV och nått mer
Nr 2: Ha vart aktiv i minst 5 år av det du är känd för
Nr 3: Bara betala 35 miljoner Dollar
TADA, där har du din stjärna!

När vi kände att våran motion på Walk of Fame va bra så tog vi nästa buss in mot Beverly Hills och Rodeo Dr! Där inne bytte vi även buss till en som tog oss ut till Santa Monica Pier dr vi gick längst stranden och doppade tårna i Pacific Ocean! Mycket härligt men HERREJÄVLAR va kallt de va i vattnet och blåste gjorde det också men de va okej! Efter vi doppat tårna, tagit kort, gått längst tivolit och sett Rout 66 stopp så gick vi tillbaka till bussen för att åka mot Hollywood igen! Det va mig en kylig resa! Vi hade som tur va våra tröjor med oss men de räckte inte!

När vi kom tillbaka till Hostlet för att checka in - ÖVERBOKAT! åååååååh just my luck sa jag och stackars receptionisten hade tappat rösten så han va tvungen att skriva ner allt på post it lappar! Det va synd om honom för så som vi frågade massa frågor som INTE va Ja & Nej frågor :P Vi fick vänta en stund iaf innan chefen kom och vi bestämde oss för att äta mat för 5 dollar på hostlet (första maträtten den dagen, kl 7pm) Vi va hungriga! ;) Receptionisten kom iaf fram till oss och berättade att dom hade ett Dorm Rum ledigt med 3 andra i det.. Men vi skulle få bo där gratis! Vi sa okej och han berättade (genom post it lappar) att vi kunde få eget rum dagen efter.. Men vi tog vara på chansen att få de gratis ;)
Efter middag gick vi och köpte oss lite götte för kvällen! Och somnade runt 11pm den dagen!
BILDBOMB










Huset där Charlie's Angels spelades in!

Hollywoods äldsa car wash som fortfarande bara gör allt för hand!

Puben där Desperate Housewives spelade in när (va de Susan?) red på en mechanical Bull





Här blev Jim Carrey upptäckt!




Lifeguard? ;)

XOXO
-A

Inga kommentarer: